Ledigheden går den rigtige vej
Efter mange måneder med en stigende eller konstant ledighed, blev der i november færre arbejdsløse, til stor glæde for arbejdsplader og politikere. Selvom den perfekte ledighed er på 2%, er denne måneds tal på 5% et skridt i den helt rigtige retning. Fremadrettet skal der dog arbejdes endnu mere intensivt, så ledigheden kommer endnu længere ned. I den proces spiller flere aktører ind, og erhvervslivet selv, sammen med motiverede ledige, er nogle af de helt centrale, for at denne mission kan lykkedes. Opskriften er slet ikke så kompliceret igen, bare vi hjælpes ad.
Ledighed og vækst går hånd i hånd
Ledigheden i Danmark hænger typisk sammen med den vækst, som erhvervslivet oplever. Er der masser af ordre, vil der typisk også ville være masser af arbejde. Derfor er det vigtigt for virksomheder over hele landet, at de tænker i innovativ udvikling, så de fortsat vil være i stand til at beskæftige flere og flere mennesker, og dermed gavne hele samfundet. Det vil være en win win situation for alle, da de både får ordre ind, men mange mennesker ligeledes opnår et liv med flere penge imellem hænderne.
Et sted hvor der i lang tid har været stor vækst, er hos de mange ingeniørfirmaer. Der bygges på livet løs over alt i Danmark, og derudover er teknologisk udvikling et must for næsten alle brancher, om du arbejder i hjemmeplejen eller bygger fremtidens termostater. Vi går mod en mere digitaliseret verden, og det kan give en betydelig lavere ledighed, hvis der fortsat kommer ordrer ind. Og tendensen de mange seneste år viser, at disse ordrer i den grad kommer. Mange markeder har et stort potentiale, og det kan de ledige være med til at gøre endnu større.
Kom tilbage på arbejdsmarkedet med succes
Som ledig er det vigtigt, ikke at opgive håbet. Flere økonomer forudser den tidligere omtalte vækst, og lige meget hvilken branche man er i, burde det være god motivation. De fleste ledige har været ude på arbejdsmarkedet tidligere, og er derfor i stand til at varetage lignende opgaver igen. Det er derfor vigtigt at fokusere på de evner og erfaringer, som man allerede har fået, og bruge det i sin jobsøgning. Arbejdsgiverne søger tit meget specifikke kundskaber, og mange har disse, uden måske selv at være klar over det.
A-kasser i kommuner landet over, har ligeledes skabt et kæmpe netværk af arbejdsgivere, som eventuelt kunne ansætte ledige. Derfor er det vigtigt, at man opsøger disse (og ved du ikke hvilken a-kasse du skal vælge, eller hvilke der overhovedet er at vælge imellem, så kig på https://akassefinder.dk), så man kommer med i kapløbet, og ikke bliver overset. De er i stand til at rådgive og hjælpe med udarbejdelse af dit CV, så du kan fremstå som den rette kandidat til jobbet. Ved selve jobsamtalen vil du så kunne bruge de færdigheder, som a-kassen har givet, og forhåbentlig dermed være et skridt foran flere af de andre. Man skal ikke føle sig dårlige stillet, bare fordi man er ledig. Det har de fleste prøvet i deres liv, og det gør bestemt ikke en til en dårlige medarbejder.