At være aktiv øger produktiviteten i hverdagen

0

En aktiv hverdag er noget de fleste af os ved kunne være godt for vores almene sundhed, men det er ikke alle som aktivt tager et valg om at leve en sundere livsstil. Men hvorfor er det helt præcist, at det kan være svært at komme i gang med at dyrke noget motion på fast basis? Skyldes det måske at det kan være en for stor mundfuld, eller mener vi ikke at det er nødvendigt for netop os? Vi forsøger i denne artikel at tage dig med rundt om nogle af de aspekter, som kan være medvirkende til at vi ikke får gjort noget ved denne mangel på aktivitet, samtidigt med at vi ligeledes kigger nærmere på hvorfor at sundhed kan være godt for din produktivitet.

Sundhed? Hvorfor er det noget for mig?

“Jeg er ikke overvægtig – derfor behøver jeg ikke at dyrke motion”

Sådan kunne et godt argument godt være, hvis du som person ikke er overvægtig, hvilket måske leder dig til konklusionen af at motion næppe er noget for dig, da du ikke “har brug” for det, som måske en overvægtig kan have. Men faktisk kunne du ikke være mere forkert på den. Den halvflade livsstil, hvor du måske sågar har et kontorjob, hvilket gør at du sidder ned 80% af dagen, så er det netop her at du har et meget stort behov for at få aktiveret nogle muskelgrupper, som du normalt ikke bruger. Du har med stor sandsynlighed en stor mangel på energi, som bliver indfriet med hyppigt at drikke energidrikke, samt store mængder af kaffe. Er dette den rigtige løsning? Du kender nok svaret..

Det er ikke sundt at sidder stille, samtidigt med at du kunstigt indtager store mængder koffein for at holde kroppen i højt gear. Det er ikke sådan at motion udelukkende er skabt for at vi skal tabe os, det er i stor grad også for at opretholde en vis koncentrationsevne, hvilket godt kan være svært, hvis man ikke er aktiv. Interesseret i at høre hvorfor at det forholder sig sådan? Så læs med.

Høj aktivitet skaber høj performance i livet

Ved hyppig motion frigives der en række indofiner i hjernen, som gør at vi kan tænke mere klart og ikke bliver så trætte, som vi normalt kan blive efter en lang arbejdsdag. Du skal helt lavpraktisk arbejde med at få din hjerne i god form, sådan at den kan klare at arbejde med en høj performance i løbet af en helt almindelig arbejdsdag. Du kender måske til at det hele godt kan gå lidt langsomt når klokken nærmer sig 16:00 – dette kan motion være med til at afhjælpe.

Ingen beder dig om at tage i fitness 1,5 time ad gangen og op til 6-7 gange pr. uge – det handler egentlig meget lavpraktisk om i starten blot at få rørt sig, samt få pulsen lidt op. Det anbefales at du dyrker motion 30 minutter dagligt, eller om ikke andet har en lidt højrere puls i samme tidsinterval.

Det er selvfølglig ikke altid, at vi som mennesker har en naturlig energi til at træne. Måske kan vi også nogle gange have brug for et ekstra skub, nærmest uanset hvilken form for motion vi dyrker. Et sundt tiltag her kunne eventuelt være en energi gel, som kan have den ønskede effekt ift. et boost på energiniveauet.

Jeg håber at du kommer igang med at dyrke lidt motion oftere end du måske gør på nuværende tidspunkt. Din krop har om ikke andet godt af at være lidt mere aktiv, samtidigt med at det kan øge performance på både arbejde, men også i hjemmet.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.