5 Gode råd til din næste festsang
Står du og skal skrive en festsang til din næste begivenhed, handler det om kreativitet og sjove ideer, hvorfor det ikke altid er lige let. Derfor får du her 5 gode råd, som egner sig til hver en festsang, både for store og små. Især ét punkt er vigtigt…
Ingen festsang uden rim
Punkt nummer et er og bliver det mest afgørende i en god festsang. Selvom rim ikke altid giver lige meget mening, vil det i momentet virke som værende både sjovt, let og utrolig meningsfyldt i sangteksten.
Eksempel på rim:
Mariehånen evigglad,
Gik tur på et rabarberblad
Og mødte Søren snegl der lå
Og sov med sneglehuset på
Det er altså vigtigt, man kender sine rim, rytme og opbygning. Kan man få det til at fungere, har man fundamentet for en rigtig god festsang.
Jo mere personligt jo bedre
Der findes mange festsange og mange gode. Men synger man de samme igen og igen, kan de også blive meget ensformige. For festsange bliver typisk sunget under festlige begivenheder som konfirmationer, bryllupper eller fødselsdage, og her vil et personligt touch oftest give den bedste effekt.
Jo bedre man kender vedkommende, den pågældende festsang omhandler, desto bedre kan man også komme med sjove og personlige rim. Det fanger den helt klart bedste stemning.
Det kan dog være svært at skabe en gennemført festsang alene, hvorfor det ofte kan være en god ide at lave det sammen med en professionel sangskriver. Her vil man kunne kombinere sin egen personlige viden om bruden eller konfirmanden sammen med den tekniske del af sangskrivning. Få den bedste hjælp til din næste festsang lige her.
Husk dekoration
Der er intet sjovt over et stykke hvidt A4 papir med lidt tekst. Gør gerne sangen lidt sjov med klistermærker og sjove farver alt efter stemningen. Det giver lige det sidste til sangen. Det er både til gavn for dig som sangansvarlig og for alles fornøjelse til festen. Dekorer med nogle sjove farver, så får gæsterne også lyst til at beholde sangen som et minde, efter arrangementet er færdigt.
En tilpas længde
Det er vigtigt, at der er en passende mængde af strofer og vers. Herudover skal selve sangteksten heller ikke være for lang. Det er bedst, at folk har følelsen af, at de gerne ville have sunget mere end det modsatte. Mange festsange består ofte i enten 7-8 vers á 8 linjer eller 10-14 vers á 4 linjer. Følg disse råd, og du sørger for at holde sangpublikumet i gang under holde sangen.
Tag i mod råd
Vær aldrig bleg over for at tage mod råd fra andre. Det kan godt være, at du har styr på, hvad teksten skal handle om og de forskellige interne jokes/rim. Men det kan jo samtidig godt være, at andre udefra har et syn på tingene, som vil kunne hjælpe dig i at lave den bedste tekst. Det er trods alt ikke kun dig selv, som skal synge sangen eller høre den. Derfor er det altid en god ide at kontakte en professionel sangskriver, som kan hjælpe dig med alle de gode råd.